Dormitoare pentru Copii – Cum Sa Le Amenajam Corect

Experții Casa Keia vă oferă sfaturi utile de planificare și amenajare dormitoare pentru copii. Pe lângă faptul că arată bine, dormitoarele care sunt amenajate corect, ajută copilul să mențină ordine și îi stimulează creativitatea. Înainte de a amenaja dormitorul, trebuie să luați în considerare mai multe variabile. De exemplu, este foarte important să considerați spațiul disponibil, în dependență de numărul și vârsta copiilor care împart o cameră. De asemenea, este important să considerați cu ce fel de activități se vor ocupa copiii în această cameră. Înainte de a mișca din loc piesele mobiliere, vă recomandăm să proiectați planul camerei pe o foaie de hârtie. Acest pas vă poate economisi o bună parte de timp și efort.

Schițarea Camerei – Dormitoare pentru Copii

În primul rând, măsurați dimensiunea camerei cu ajutorul unei bande metrice. Dupa aceasta, schițați măsurile corespunzătoare pe o foaie de hârtie milimetrică și nu uitați să definiți unitatea de măsură. Măsurați ferestrile, ușile, și alte elemente de construcție ale camerei. De asemenea, marcați pe schiță locația aproximativă a prizelor electrice și întrerupătoarelor de lumină pe perete. După aceasta, măsurați fiecare piesă de mobilier pe care doriți să o utilizați, și schițați aceste piese la aceeași scară de măsură, pe o foaie separată de hârtie milimetrică. Tăiați piesele de mobilier schițate pentru a vă ajuta să creați aranjamentul camerei. 
Dormitoare Copii - Schitarea Camerei

Metodă eficientă de a planifica schema camerei

Crearea Zonelor de Ocupație

Împărțirea camerei în zone vă va oferi o idee de cât spațiu disponibil aveți pentru activitățile dorite. Pentru dormitoare copii – creați patru zone egale pe schița dvs. Poziționați decupajul patului copilului dumneavoastră într-o singură zonă. Un pat este de obicei plasat vizavi de ușă și la perete. Evitați plasarea patului lăngă o fereastră unde ar putea bate vântul iarna. Este posibil să aveți nevoie de două zone de dormit atunci când doi sau mai mulți copii împart aceeași cameră. Desemnați o activitate dorită – cum ar fi studierea, relaxarea, privirea televizorului, utilizarea calculatorului, jocuri de masă sau de desen – pentru fiecare dintre zonele rămase. Poziționați piesele de mobilier necesare pentru fiecare activitate selectată pe foaia de hârtie în fiecare zonă corespunzătoare. De exemplu, o zonă de studiu necesită de obicei o masă de elev, un scaun și niște rafturi. 
Dormitoare Copii Chisinau Casa Keia

Observați delimitarea spațiului pentru diferite activități

Metode de Stocare și Organizare pentru Dormitoare Copii

Dormitorul unui copil poate deveni foarte aglomerat, neorganizat și disfuncțional fără metode de a stoca jucăriile, hainele, și alte lucruri necesare. Dulapurile care sunt bine echipate cu rafturi, sertare, si umerare sunt ideale pentru crearea acestor zone de depozit care ajuta copiii să mențină camera curată și ordonată. De aceea, noi recomandăm ca dulapurile pe care le cumpărați să fie bine echipate, sau în cazul în care nu puteți găsi un model pe măsură, să cumparați un dulap la comandă pentru camera copilului. Coșurile pentru jucării, comodele, dulapurile și rafturile sunt ideale pentru a organiza o cameră. Însă dacă aveți nevoie de mai mult spațiu pentru stocare, o idee bună este cumpărarea paturilor cu sertare. De asemenea, puteți folosi coșuri sau cutii din plastic pe care să le plasați sub pat. Pentru mai multe idei ingenioase pentru dormitoare copii – contactați experții de la Casa Keia sau vizitați-ne la adresa noastra de pe strada Uzinelor 205/1. 
Metode de Stocare pentru camera copiilor

Metode de stocare pentru dormitorul copiilor

Alte Idei | Dormitoare pentru Copii

Pentru dormitoare mici care sunt ocupate de 2 sau mai mulți copii, considerați paturile supraetajate, precum și piesele de mobilier care servesc mai mult de o funcție, pentru a economisi spațiu. De exemplu, o măsuță și niște scaune sunt ideale pentru jocuri, sunt perfecte pentru o mica petrecere cu ceșcuțe de ceai, modelare din plastilină, sau coloratul imaginilor. Unele paturi supraetajate vin chiar și cu birouri sau comode atașate, ceea ce e perfect pentru a economisi mai mult spațiu.Dacă aveți două paturi într-o cameră, o idee bună este plasarea unui set mic de rafturi deschise între paturi pentru a împarți camera în două zone și pentru a oferi fiecărui copil spațiul său personal. Un covoraș cu imagine tematică – așa cum ar fi traseu pentru mașini, fermă, alfabet, spațiu cosmic, grădină zoologică sau junglă – creează un loc confortabil pentru joacă.Urmăriți blogurile de la Casa Keia pentru mai multe idei de amenajare si decorare a dormitoarelor pentru copii, precum și a altor camere din casa dumneavoastră. De asemenea, pentru ultimele noutăți și promoții, urmăriți pagina de Facebook Casa Keia (și dați și un Like!)

Mobila pentru copii in Chisinau de la Casa Keia – calitate superioară la prețuri de buzunarul tău! Contactați-ne pentru mai multe idei și informație!

Trackback from your site.

Leave a comment