Cum sa alegeti mobila in Chisinau de calitate superioara

Alegerea mobilei in Chisinau de calitate, trainică și a pieselor de decorare este mai dificil decât pare la prima vedere. Este bine să vă gândiți la nuanțele care vă plac, modelele pe care le doriți și bugetul stabilit. Cu toate acestea, cumpărarea pieselor mobiliere din motiv că le-ați îndrăgit la prima vedere sau că sunt ieftine – poate duce la un dezastru. Dacă acestea sunt singurele două criterii pe care le setați pentru dumneavostră, mai degrabă că mobilierul se va strica într-un an sau doi. Atunci cand cumparati mobila trebuie să fiți atent la multe detalii, cum ar fi producătorul, țara de origine, tipul de lemn sau piele, calitatea pernelor din canapele, construcția, garanția, etc. Experții de la Casa Keia vă prezintă un ghid personal care să vă ajute să alegeți mobilă de calitate.

Fiecare tip de lemn este diferit  si ”ca pielea naturala” nu este din piele

Toate tipurile de lemn sunt diferite, așa că este bine să cunoașteți din ce tip de lemn sunt fabricate piesele mobiliere pe care le considerați. Modelele moderne de mobilă din lemn masiv vin în mai multe tipuri și se finisează cu suprafețe diverse. Este important să verificați dacă mobilierul pe care îl cumpărați rezistă la metodele de îngrijire și întreținere pe care le oferiți, precum și la condițiile de acasă. De exemplu, în cazul în care casa ta este plina de copii, stecla nu este o alegere foarte buna ca material de decorare.mobilă Chișinău piele naturalaÎn mod similar, expresiile cum ar fi ”ca pielea naturală” sau ”piele ecologică” înseamnă piele falsă, iar în cazul în care doriți să o cumpărați, nu acceptați prețuri mari pentru o calitate redusă. Pielea naturală va avea un aspect brut si neted, moale si flexibil, va vaea porii dispuși aleatoriu, și un miros de necofundat de piele naturală. Dimpotrivă, pielea sintetică va avea un aspect de plastic sau spuma, cu porii bine aranjați simetric, și cu senzație de plastic care se întinde.

Compoziția pieselor de mobila din lemn masiv

Acordați atenție la compoziția lemnului atunci când cumpărați mobila la comanda, fie că este confecționat din arbori foioși (fag, stejar, nuc, plop, etc.) sau din arbori rășănoși (brad, pin, molid, si alte conifere). Pentru suprafețe expuse, uitați-vă ca lemnul să fie destul de rezistent la zgârieturi. Puteți testa acest lucru destul de ușor dacă trageți o linie subțire cu unghia pe lemn – în cazul în care se face o adâncitură vizibilă (folosiți o lanternă aici dacă este necesar), să știți că piesa dată nu va fi de mare folos practic.mobilă lemn masiv | mobilă ChișinăuDin punct de vedere structural, orice fel de lemn masiv sau placaj robust va fi o alegere destul de bună. Dacă considerați piese din placaj, uitați-vă să aibă cel puțin nouă straturi. Verificați lemnul pentru noduri, chiar și pe fețele care nu sunt expuse, deoarece toate nodurile sunt predispuse la fisuri. Unele tipuri de lemn, cum ar fi pinul, sunt mai predispuse la noduri decât altele, și prin urmare, mai puțin dorite. Furnirul – o bucată subțire de lemn de calitate care acoperă o bucată de lemn de calitate inferioară – este adesea folosit chiar și în multe piese de mobilier de calitate înaltă. Atâta timp cât piesa de bază este din lemn masiv sau placaj, singurul dezavantaj pentru furnir este că acesta limitează numărul total de câte ori puteți re-finisa suprafața piesei mobiliere.

Verificati carcasul mobiliei si calitatea pernelor canapelelor

Majoritatea pieselor mobiliere în jurul casei vor fi alcătuite dintr-un carcas de lemn natural sau sintetic și din perne. Atunci când cumpărați mobila, verificați calitatea carcasului, din ce este confecționat, și intersați-vă câți ani va dura. De asemenea, când vine vorba de perne, deschideți-le fermuarul și vedeți din ce anume sunt confecționate, pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună calitate.mobilă calitativa în ChișinăuPrincipalul factor care determina calitatea mobilei este cum sunt atașate piesele împreună. Piesele unite prin capse sau cuie sunt de construcție de calitate inferioara. Același lucru este în cazul în care piesele sunt lipite și puteți vedea lipiciul. O construcție trainică se face cu dibluri (cuie de lemn alungite în două găuri opuse) sau cu șuruburi. Cele mai bune articulații sunt fie în coadă de rândunică (vezi foto) sau îngropate (un capăt îngustat al unei bucate, inserat într-o gaură în cealaltă bucată). Colțurile trebuie să fie întărite.Atunci când cumpărați mobilă cu sertare, acestea ar trebui să se deschidă/închidă fără probleme și să aibă structuri care le opresc pentru a preveni tragerea accidentală în întregime a sertarului. Cele mai bune sertare au funduri care acordă puțin spațiu între părțile laterale, pentru a permite expansiunea și contracția minoră cauzată de schimbări în umiditate. Astefel de structură este, de asemenea, mai trainică. Ridicați piesa la un colț – aceasta nu ar trebui să se răsucească sau să scârtâie. Verificați dacă toate picioarele ating podeaua. Apăsați pe colturi pentru a vedea dacă nu se clatină.

Mobila in Chisinau – Cum sa cumparati canapele si paturi tapitate de calitate

Orice mobilă tapitată este mai ieftină decât mobila din lemn masiv. De asemenea, aceste modele arată foarte moderne și elegante atunci când le vizualizați în catalogul de produse, ceea ce vă ispitește să le comandați. Cu toate acestea, se recomandă să le verificați înainte de a le comanda.paturi tapitate chisinau

Compozitia canapelelor sau paturilor tapitate

Deschideți pernele canapelei pentru a vedea din ce sunt facute. Ceea ce ar trebuie să vedeți este un bloc de spumă înfășurat cu o pânză de bumbac, mătase, sau alt material trainic. Pernele care sunt numai din spumă (care nu sunt înfășurate) sunt mai puțin durabile și mai puțin confortabile. Pernele de spate detașabile pot fi confecționate, la fel, din spumă, și sunt de obicei mai moi și mai pufoase. Dacă mobila are o etichetă, uitați-vă la codul de curățare: „W” înseamnă curățare pe bază de apă, „S” înseamnă curățare pe bază de solvenți („curățătorie”), „X” înseamnă fără lichid (numai cu aspiratorul).

Constructia la canapele si paturi tapițate

O metodă bună de a testa construcția este să vă așezați în diferite locuri pentru a vedea daca nu vă înclină sau dacă nu se cufundă prea mult. În cazul în care pernele sunt detașabile, ridicați-le și apăsați în jos pe puntea dedesubt: trebuie să simțiți o rezistență la presiune egală din toate părțile. Apăsați pe brațele și spatele canapelei: în mod ideal, nu ar trebui să se simtă carcasul atunci când apăsați.Pernele sunt reversibile? Foarte bine! Întorceți-le pe cealaltă parte să vă asigurați că modelul de tapiterie se potrivește pe ambele părți.

Verificati producatorul, distribuitorul si tara de origine cand cumparati mobila

Fără a generaliza prea mult, putem spune sigur că o piesă de mobilier italiană este, în general, o investiție cu mult mai bună decât ceea ce este importat din China. Țara de origine și producătoul mobilei vă oferă o indicație a calității sale. Daca nu judecați mobila pe această bază sau nu cunoașteți de unde provine, alegeți un magazin de mobilă de încredre cu o reputație bună, așa cum ar fi Casa Keia.mobilă italiană de calitate în Chișinău

Autenticitate si garantie

Atunci când alegeți mobila de calitate, este important să alegeți piese cu garanție. E ca și cum ați avea o poliță de asigurare pentru piesele mobiliere, iar toți producatorii de mobilă calitativă oferă garanție pe un termen anumit. Garanția vă asigură că în cazul în care mobila este defectată, veți primi o piesă noua de calitate ca să o înlocuiască. Desigur, nimeni nu se gândește că s-ar putea ajunge la așa ceva, dar atunci când un producător oferă garanție, aceasta arată că mobila este într-adevăr calitativă. Urmăriți blogul Casa Keia pentru mai multă informație despre cea mai bună mobila in Chisinau, idei de decorare, iluminare, stocare, și de creare a mai mult spațiu în orice cameră. Pentru ultimele noutăți și promoții urmăriți pagina noastră de Facebook.

Trackback from your site.

Leave a comment