Game de Culori Perfecte Pentru Mobilă Clasică și Modernă

Pentru a decora reușit orice cameră, trebuie să planificăm bine din timp schimbările dorite și de asemenea, să vrem să experimentăm cu diferite culori și texturi atât pentru mobilă clasică sau modernă, cât și pentru decorațiunile de casă. Un sfat bun celor care sunt mai timizi cu experimentarea este să încerce culorile noi treptat. Începeți cu o pernă de culoare aprinsă, apoi cu timpul adăugați mai multe nuanțe de aceeași culoare în cameră. Atunci când deveniți confortabil cu noua culoare, o puteți încerca pe un perete. Puteți picta un perete într-o nuanță vibrantă, lăsând ceilalți pereți albi.

Experții de la Casa Keia din Chișinău cred că atunci când design-ul camerei este exact așa cum vi l-ați imaginat, ceva este în neregulă. O cameră cu un decor reușit ar trebui să prindă la viață de sine stătător – să aibă o personalitate a sa, unică. Nu lăsați schema de design să vă împiedice creativitatea. Pentru a crea o cameră interesantă, schimbați unele lucruri din schema de culori sau texturi. Dacă aveți nevoie de idei și inspirație, nu ezitați să vizitați Casa Keia în Chișinău. Magazinul nostru are o abordare unică pe piața Moldovei – ai impresia ca faci o plimbare prin camerele diferitor apartamente/case, amenajate fiecare cu un design unic, și cu mobilă clasică și modernă. Vină și află care este stilul potrivit casei tale și personalității tale!

Alegerea Texturii

Varierea texturii este la fel de importantă ca și varierea pieselor de mobilă clasică și modernă sau a decorului. Textura poate crea adâncime vizuală, dar și interacțiune prin calitățile sale textile. Putem crea textură prin materiale de diferite grosimi sau prin piese de decor făcute din diferite materiale. 
Mobilă Clasică și Modernă Chișinău

Mobilă Modernă Casa Keia, Chișinău

Balansarea Decorului

Plasați modelele mari în culori îndrăznețe în zone cu culori solide sau neutre. Cu cât mai multe modele și culori diferite amestecați într-un spațiu, cu atât mai mult aveți nevoie de o zona neutra unde sa vă relaxați vizual. Crearea unei zone neutre balansează folosirea culorilor îndrăznețe și ne face să le apreciem și să le admirăm mai mult.

Alegerea de Mobilă Clasică sau Tradițională

Ca bază, puteți începe cu piese mobiliere tradiționale, clasice. Apoi puteți adăuga elemente mai îndrăznețe pentru un stil modern. Nu uitați ca este posibil de combinat piesele mobiliere clasice cu piese mai moderne. De exemplu, dacă combinați un covor modern cu o canapea în stil de secolul 18(și invers), camera va arăta modernă și aranjată cu gust. Daca aveți nevoie de sfaturi specifice intențiilor dumneavoastră de a decora sau amenaja mobilă sau modernă, nu ezitați să vă adresați la experții voștri de la Casa Keia! mobila clasica moldova 

Cum Să Alegem Culorile Țesăturilor (Canapele, Perdele, Covoare, etc.)

Atunci când decideți gama de culori a camerei, fie cu mobilă clasică sau modernă, începeți cu o piesă de dimensiuni mari care vine în mai multe culori. De exemplu, puteți începe cu alegerea perdelelor, a unui covor, sau a unei piese de mobilă clasică sau modernă. În așa mod, vă puteți orienta dupa culorile acestei piese de bază. Ulterior, alegeți toate celelalte piese să se potrivească cu gama de culori aleasă inițial (perdele, lampe, covorașe, scaune, canapele etc.) În camerele în care aveți mai multe piese mobiliere și decorațiuni, păstrați o gamă de culori mai îngustă pentru a evita un aspect prea colorat și dezordanat. O excepție sunt  modelele adaptate/personalizate la comandă, deoarece acestea permit o schemă de culori mai îndrăzneață. culori clasice si moderne 

Alegerea Nuanțelor în Cameră

Experți în design de culoare și psihologii spun că cele mai bune culori pentru casa ta sunt culorile și nuanțele preferate. Contactul emoțional cu mobilierul camerei și culorile din interior ne influențează starea de spirit și, în mod subconștient, ne îmbunătățește starea de sănătate. Design-ul și combinația de culori în interior sunt elemente importante atât de decor, cât și pentru starea emoțională personală.Cele mai bune culori sunt cele care creează o atmosferă intimă, veselă sau de relaxare, subliniind frumusețea casei, caracteristicile arhitecturale și elementele unice de decor. Mobila clasică sau tradițională și decorul care combină elemente clasice cu nuanțe contemporane sau piese moderne în culori elegante, oferă un aspect proaspăt și creează un stil interesant și elegant. combinarea culorilor mobilier

Cum Să Combinăm Diferite Scheme De Culori

Începeți cu culoarea voastră preferată, sau poate culoare de bază care deja există în cameră, apoi adaugați elemente în nuanțe potrivite culorii de bază. Mai jos, vă prezentăm o gamă de culori de bază și nunțele principale de decor care se combină, dar și alcătuiesc un contrast frumos în orice cameră cu mobilă clasică sau modernă. Roșul se îmbină armonios cu alb, albastru, roz, portocaliu, galben auriu, argintiu și negru, fie că le folosiți ca elemente de decor sau chiar ca culori în cameră (perdele, perete, etc.). Portocaliul aprins pot fi combinat cu tonuri luminoase și pastelate de portocaliu, alb, roșu, roz, galben, galben de muștar, verde, turcoaz, albastru, negru și gri, creând un design frumos și modern. Toate nuantele de verde se potrivesc cu culori de lamâie verde, albastru, galben, maro, și cu decor sau vopsea în nuanțe întunecate. Tonurile de albastru, combinate cu verde, albastru, turcoaz, toate nuantele de verde-albastru, roșu, violet, gri sau auriu creează un decor relaxant și pașnic. Culoarea violet arata grozav cu pereți, tapete, sau accesorii in culori de albastru, alb, gri-albastrui, lilieciu, roz, auriu, portocaliu și verde. Interioare moderne cu tapete roz, accesoriile de cameră roz, țesăturile pentru mobilier, tapițeriile, perdelele, covoarele sau pereții în culoarea roz pot fi decorate cu următoarele culori: roșu, alb, bej, gri, cafea, verde pastelat, albastru deschis sau galben de lămâie. Culoare galbenă creează un design de interior cald și primitor și se combină frumos cu culorile alb, crem, verde, albastru, negru și toate nuanțele de mobilă clasică sau modernă maro. Tonurile de maro au nevoie de un pic de culori mai luminoase. Culorile alb, bej, albastru, verde și auriu completează perfect pereții vopsiți în culori maro, mobilă clasică sau modernă maro sau tapetele de culoare maro. Interioarele moderne decorate cu tapete gri, cu pereții gri sau cu mobilier în tonuri gri, arată bine cu decorații în culori de negru, roz, verde, albastru, crem și alb. Cel mai frumos, viu, energetic și luminos design de cameră se crează prin combinații de nuanțe care sunt în contrast puternic dar și se combină armonios. În așa mod, creăm o atmosferă pozitivă și balansată în orice cameră, fie cu mobilă clasică sau modernă.

Scheme de Culori Complementare

Putem crea scheme complementare care se combină cu mobilă clasică sau modernă, prin următoarele combinații de culori:
  • Roșu și verde
  • Portocaliu și turcoaz (nuanțe de albastru-verde)
  • Albastru cu galben deschis sau tonuri aurii
  • Lilieciu și culoarea de lămîie verde
  • Roz și galben-verziu
  • Culori verzi deschise

Scheme de Culori Neutre

Culorile neutre sunt elegante și se potrivesc ușor cu orice culoare. Negru, alb, bej deschis, gri-albui, crem deschis și gri deschis sunt culori neutre care pot fi adaugate la orice schema de culori pentru mobilă clasică sau modernă.

Pentru mai multe sfaturi de design interior, urmăriți blogul Casa Keia și nu ezitați să ne recomandați idei pentru viitoarele articole. Iar pentru a sta la curent cu ultimele noutăți și promoții, dați un Like paginii de Facebook Casa Keia.

Trackback from your site.

Leave a comment