Stilul si mobila clasica – Cum sa obtinem un look atemporal

Creați Un Design Care Rezistă Timpului

Designul atemporal este mereu la modă și plăcut – el are puterea de a rămâne actual cu trecerea anilor. Așa fel de design nu este o tendință. Dacă doriți să aveți un stil elegant, clasic și atemporal în casă, unul care va fi mereu la fel de relevant și proaspăt, trebuie să căutați piese de mobilă clasică, stiluri și culori care sunt clasice, care au fost create să dureze, și care sunt trainice și calitative.   mobila clasica chisinau

 

Construiți Casa În Stil Clasic

Stilul clasic este unul de durată. Pentru a crea un stil clasic, o idee bună este să vă inspirați din arhitectura grecească – utilizați coloane trainice, dungi, statui, busturi, și muluri arhitecturale. Acestea sunt elementele de bază exterioare ale unei case construite în stil clasic care rezistă anilor și modei. Interiorul casei va completa exteriorul – piesele de mobilă clasică, decorul, și materialele folosite se vor combina cu stilul exterior. Imaginați-vă că casa este un manechin – casa în sine este manechinul iar detaliile de interior și mobila clasică reprezintă hainele și accesoriile manechinului. O casă care are un stil atemporal utilizează materiale din resurse naturale și fibre – lemn, pietre, cărămidă, și fibre naturale, cum ar fi bumbacul.

 

Evitați Tendințele

Stilul clasic atemporal nu se formează din tendințe – el nu este avangard, extravagant, ornat, sau alcătuit din materiale sintetice. Stilul clasic atemporal este subtil, simplu, sofisticat, și funcțional.   Puteți încorpora cu siguranță alte elemente de design și decor mai contemporare care se combină armonios cu stilul clasic. De exemplu, puteți plasa o piesă de mobilier de anticariat lângă un perete neutru, sub o pictură modernă sau sub o piesă contemporară pentru un aspect splendid. Cel mai important este să creăm o balanță între elementele de decor și piesele de mobilier folosite. Echilibrul, ordinea, și pragmatismul sunt trei elemente esențiale pentru un stil clasic atemporal.

Optează Pentru Un Aspect Funcțional.

Stilul clasic atemporal este funcțional, sensibil, și redă încredere. Nu este încărcat cu prea multe elemente și în același timp nu este plictisitor. Totul este proporțional, la locul său, și aranjat cu gust. Astfel, pentru crearea unui spațiu funcțional, piesele de mobilă clasică (sau modernă) trebuie să se încadreze perfect în cameră. Nu luați piese prea mari care domină camera, sau prea mici care par lipsite de importanță.

Pentru a creea o cameră cu stil clasic, atemporal, evitați piesele foarte largi, pouf-urile sau canapele supradimensionale, precum și acelea care sunt prea simplificate. De asemenea, nu folosiți prea multe elemente de decor – mai puțin este mai bine. Evitați materialele și culorile prea pestrițate și colorate, sau folosirea a prea multor forme diferite într-o cameră.

Fiți atent atunci când schimbați culorile pereților sau când doriți să vopsiți în “culoare anului” – majoritatea tendiților, chiar daca par pline de energie, nu vor rezista timpului și se vor demoda repede. Dacă vreți să incorporați p culoare nouă, cel mai bine este să faceți asta prin accesorii și pese de decor sau accent.

Mulți designeri sugerează de investit în piese de anticariat care redau un sentiment și valoare istorică. Mobilierul antic, chiar daca provine din altă era a trecutului, devine atemporal atunci când este combinat cu alte stiluri și piese de mobilier.

 

Alege Culori Tradiționale

Culorile neutre au o prezență puternică pentru un decor clasic. Ele accentuează spațiul fără a copleși. Culorile de bej, gri, și crem au o prezență puternică în casele tradiționale și sunt des accentuate de muluri arhitecturale pe tavan, pe arcuri și uși de culoare alb aprins, clare, și luminoase. Acestea sunt culorile pe care trebuie să le alegeți pentru a crea un fondal perfect pentru piesele de mobilă clasică, pentru busturi, statui, și opere de artă colorate. Cu toate acestea, nu toate casele în stil clasic atemporal sunt vopsite în culori neutre.

  mobila clasica casakeia

Puteți opta de asemenea pentru alte culori clasice, cum ar fi negru, bleumarin, și verde închis, care se combină bine cu culorile neutre menționate precedent. Culorile trendy pot intra în joc atunci când sunt folosite în accesorii care se combina frumos cu culorile neutre ale camerei. Cu toate acestea, fiți atenți ca culoare trendy sa nu fie de bază.

Concluzie – Cum să Obținem Un Aspect Clasic Atemporal În Casă

Stilul clasic atemporal este relativ de ușor de obținut dacă respectați următoarele reguli:
  • Fundalul trebuie sa fie netru și simplu (bej, gri, sau alb-crem)
  • Optați pentru structuri arhitecturale grecești, cum ar fi coloanele, liniile, și arcurile
  • Mobila clasică și accesoriile trebuie să sublinieze și să completeze stilul arhitectural al casei
  • Puteți îmbina alte culori clasice cum ar fi negru, bleumarin, și verde închis, care se combină bine cu culorile neutre
  • Investiți în câteva piese de mobilier de anticariat (chiar și reproducerile de original)
  • Utilizați materiale care vin într-o culoare, în dungi, sau în pătrate mici
  • Cumpărați doare piese de mobilă clasică (sau modernă), decor, și țesături de calitate, trainice și naturale
  • Utilizați materiale naturale – lemn, cărămidă, piatră, și fibre naturale (bumbac)
  • Evitați folosirea a prea multor piese de decor, suvenire, și alte elemente care adaugă dezordine camerei – mai puțin e mai frumos
  • Camera trebuie să fie simplă, ordonată, cu gust și eleganță.
  mobila clasica casakeia  

Urmăriți blogul Casa Keia pentru mai multe idei de decor, amenajare, cumpărare a mobilei potrivite casei tale, Feng Shui, și multe altele. De asemenea, nu ezitați să ne vizitați la adresa noastra pe strada Uzinelor 205/1. Studioul Casa Keia oferă iluzia că mergeți prin diferite camere care prezintă diferite stiluri, decor, și culori pentru a vă inspira, iar experții noștri sunt mereu pregătiți să vă asiste cu idei și sfaturi profesionale.

Trackback from your site.

Leave a comment