Cum să creăm spațiu și lumină cu oglinzi

În afară de tavane înalte și ferestre gigantice, cel mai bun prieten al decorului într-un spațiu mic este o oglindă bine plasată. Oglinzile înfrumuțesează decorul camerei, fac o cameră mică să pară mai deschisă, extind pereții, amplifică lumina și adaugă energie decorului. Ideea constă în plasarea unei oglinzi potrivite într-un loc potrivit pentru a maximiza potențialul său de amplificare a decorului. Oglinzile pot fi folosite pentru a rezolva multe dileme de design. Experții în design de la CasaKeia în Chișinău vă oferă sfaturi utile de a folosi oglinzile în casă.

1. Folosiți o oglindă mare între două ferestre, sau vizavi de o fereastră.

Plasând o oglindă mare între două ferestre creează iluzia că există o altă fereastră în cameră, și în acelasi timp, amplifică lumina naturală. De asemenea, plasând o oglindă vizavi de o fereastră amplifică priveliștea de afară și adaugă spațiu și lumină camerei.oglinzi chisinau

2. Utilizați o oglindă lungă până la podea în spatele unei piese de mobilier în spații înguste.

Oglinzile care au aceeași lățime ca și mobilierul din fața lor, oferă piesei de mobilier un scop și o accentuează. Astfel, o comodă frumoasă va atrage atenția, în loc să stea ascunsă într-un colț de cameră. Oglinda din spatele comodei va indica faptul ca există mai mult spațiu. Efectul creeat este fermecător. Holurile de intrare sunt locuri perfecte pentru a plasa o oglindă lungă până la podea. În apartamente sau case mici, holurile sunt adeseori strâmte, iar o oglindă va adăuga spațiu, dar și va atrage atenția la decor. Fiți atenți atunci când rezemați o oglindă de perete – noi recomandăm să o căptușiți de perete chiar și dacă e rezemată, pentru a evita accidente.casakeia chisinau

3. Plasați o oglindă în spatele unei surse de lumină.

Fie că este vorba în spatele unei lumânări mari, unui pandativ, sau unei lămpi de noptieră, o oglindă va contribui la maximizarea luminii, creând în același timp un efect magic. Nu uitați că în acest caz oglinda nu este folosită cu scopul de a vă privi în ea, ci cu scop de decor – așadar, nu vă fie frică să folosiți oglinzi în spatele lămpilor.oglinzi italiene

4. Creați un perete-oglindă.

Cred că cu toții am vazut că această idee poate arăta dezastruos când nu este efectuată corect, dar atunci când este utilizată ca un element de design – în loc de element principal sau de sine stătător – aceasta pot fi eficient și foarte placut privirii. În opinia mea cheia este să folosim mai multe oglinzi mici similare (în același mod în care s-ar folosi picturile), folosind panouri mari de oglinzi de anticariat sau cu oglinzi în rame. Oglinzile de anticariat sunt perfecte atunci când nu doriți prea multă reflecție, în plus – ele arată mai mult ca o piesă de artă. Folosind rame, oferim oglinzilor un context – astfel, nu ne vom întreba dacă acesta este un perete sau o altă cameră.

5. Încorporează o oglindă într-un perete de artă în stil salon, pe un perete tapitat, sau într-un aranjament de rafturi.

În general, îmi plac aranjamentele de artă care dau impresia de galerie sau salon, însă această idee poate fi dificilă de implementat în camerele mici, fără a face să vă simțiți claustrofobic. Plasând o oglindă în spatele unui astfel de aranjament de piese de artă, oferă o pauză vizuală și mai mult spațiu. Același lucru este valabil atunci când o oglindă este plasată pe un perete cu tapete sau vopsit într-o culoare îndrăzneață. La fel ca o fereastră, o oglindă face o cameră deschisă și luminoasă, ceea ce este necesar atunci când avem un volum mare de elemente de decor care pot fi copleșitoare. De asemenea, pe un raft, o oglindă oferă un contrast plăcut de rând cu obiecte mai dense, cum ar fi cărți.

6. Folosiți o oglindă pe peretele din spatele chiuvetei în bucătărie, în loc de țiglă.

Adaugă spațiu și lumină unei bucătării mici cu ajutorul oglinzii în loc de țiglă ca să protejezi peretele din spatele chiuvetei de stropuri de apă sau mâncare atunci când gătim. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că o oglindă de anticariat va ascunde petele mult mai bine decât o versiune clară.Urmăriți blogul CasaKeia pentru mai multe idei de decorare, amenajare, alegere a pieselor mobiliere, și multe alte sfaturi de la experții de aici. CasaKeia vă invită să vizitați studioul nostru pe strada Uzinelor 205/1 în Chișinău pentru a vă inspira, consulta cu designeri profesionali, și pentru a vedea colecțiile noastre de oglinzi, accesorii, și mobilă italiană.

Trackback from your site.

Leave a comment