Șapte modele de scaune care au fost, sunt și vor fi mereu actuale
figure image

Scaune, scaune, scaune… Ele sunt peste tot și au devenit un lucru atât de comun încât ne dăm seama de prezența lor poate doar atunci când nu avem pe ce să ne așezăm ori când sunt incomode. Acasă, la birou, în transportul public, în spațiile publice, etc., unde sunt oameni sunt și scaune. Se găsesc în nenumărate modele, forme și culori, iar unele dintre ele par a fi nemuritoare chiar dacă vremurile și oamenii se schimbă. Vă prezentăm în continuare șapte modele de scaune cu design mereu la modă.

Scaunul tradițional
Aceasta este reprezentarea cea mai clasică a unui scaun. Este tipul de scaun care îl vedem în multe case și rolul lui e să vină în completarea meselor. Adesea împrumută forma și culoarea mesei la care urmează să fie așezate. Pot avea mânere, însă de mai mulți optează pentru un model fără.


Scaunul de dining modern
Scaunele de dining au un design simplu, elegant si adaptabil multor stiluri de design interior. Modelul tapițat este cel mai popular, el fiind mai confortabil. Acestea nu sunt scaunele tipice de bucătărie, ele se amplasează la masa care stă în salon, ori la măsuțe de cafea.


Parsons
Este un model de scaun tapițat clasic. Designul este simplu, elegant, fără detalii care nu au utilitate. Cadrul este din lemn, iar tapițeria poate fi din orice material, de la bumbac la catifea sau piele. Ca și în cazul altor scaune pentru buctătărie, nici acesta nu are mânere. Scaunele Parsons au în mod obligatoriu șezutul și spătarul tapițat și picioare din lemn. Pentru că este un model cu linii simple, este ușor de integrat în orice tip de interior.


Cantilever
Picioarele sunt elementul definitoriu al acestui tip de scaun. La modelul Cantilever, șezutul și spătarul sunt susținute de două picioare care pornesc din față, se îndoaie în formă de „L” și ajung până în spatele scaunului. Cadrul este realizat din metal, dar șezutul este de regulă făcut din mai multe tipuri de materiale, cel mai popular fiind modelul cu tapițerie.

Scaun de tip fotoliu
Acest tip de scaun este apreciat în special pentru confortul pe care îl oferă. Poate nu este destinat să stea la masa de sărbătoare, însă dacă vreți să vă așezați oaspeții pe ceva comod în zona living-ului, optați pentru astfel de modele.

Mid-Century Modern
Scaunele de acest tip sunt realizate dintr-o combinație de plastic, lemn sau metal și au un aspect curat și simplu. Șezutul și spătarul formează o singură bucată turnată, cu forme rotunjite. Astfel, spătarul se mulezază pe corp și oferă o poziție confortabilă. De obicei, spătarul nu este foarte înalt la acest model, iar picioarele sunt realizate din lemn și sunt poziționate înclinat. Este un tip de scaun potrivit pentru interioare industriale, urbane, scandinave sau retro.

Drept diversitate, se optează și pentru modele cu carcasă din fier.

Scaun din Policarbonat transparent
Scaunele din policarbonat transparent sunt realizate prin turnarea unei singure injectii din policarbonat si sunt extrem de durabile, usor de intretinut. Practice si atrăgătore, au devenit un accesoriu apreciat de mulți oameni, în special că se potrivesc practic în orice tip de interior.


Orice tip de scaun ați alege, el trebuie să fie confortabil, pe placul dumneavoastră și să se potrivească cu interiorul.Toate aceste modele și multe altele sunt disponibile în showroom-ul nostru. Vă așteptăm cu drag pe str. Uzinelor 205/1.

Alte noutăți

Reducerile noastre sunt pe placul și pe buzunarul tău! Până la -50%

Canapele italiene la prețuri pe buzunarul fiecăruia

Mobila extravagantă: ce rol îndeplinește și de ce merită să o procurăm