Salone Internazionale del Mobile 2018: spre ce se îndreaptă industria de mobilă
figure image

Salone del Mobile 2018, care a avut loc în perioada 17 – 22 aprilie este cel mai important eveniment al industriei designului de interior. Anul acesta a fost marcată cea de-a 59-a ediție și a avut drept temă centrală bucătăriile și mobila pentru baie.

Dintr-o expoziție a mobilei italiene, cu timpul, Salonul s-a transformat într-un eveniment internațional de mare importanță la care vin oameni din peste 150 de țări ale lumii să afle încotro se îndreaptă industria designului de mobilă și în ce direcție privesc designerii. Echipa Casei Keia, aflându-se în vizită la Salone del Mobile, a determinat 5 tendințe importante care vor marca industria anul acesta, după spusele designerilor și a producătoruilor de mobilă.

1.Passeism
2018 este anul în care proiectele în stil retro ocupă un loc central. Fabricile sunt preocupate să reediteze cele mai de succes piese de mobilier, iar designerii recrează cu plăcere motive mobiliere din rebelii ani `60 – `70. De exemplu, noua colecție a fabricii de mobilă Bonaldo, reinventează cele mai de succes produse ale sale și le prezintă în noi culori și forme.


2. Miniliving

Mobilierul creat pentru spațiile mici este trendul acestui an. Fabricile de mobilă se întrec în crearea mobilierului minimalist, dar în același timp, multifuncțional. Însă, chiar și în crearea mobilierului care să ocupe cît mai puțin spațiu, confortul rămâne primordial.

3. Instagram-ready

Acesta e un trend care a stat la baza majorității expozițiilor de la Salone del Mobile. Acum, nu prea vinzi mobilă fără să o prezinți într-un context Instagramabil, adică conceptual. Mobila devine și trebuie să fie parte a unei instalații – lumina, platforma pe care stă, oglinzile, culorile pereților ori decorul, fiecare joacă un rol important în prezentare.

Cantori a mizat pe acest concept, adăugând viață expoziției plasând plante vii în decor, dar și prezentând mobilier în culori inspirate din natură. Noua colecție are un aer fresh, viu, perfectă de plasat pe instagram, dar și în propria casă.


4. Craft

Termenul „craft” înseamnă „meșteșug” ori priceperea de a crea ceva cu mâinile proprii. Astfel, în designul mobilierului revine tehnologia craft – elemente create de oameni, după tehnici tradiționale. Aici, am observat că designerii și-au amintit de principiul japonez wabi-sabi în care accentul e pus pe folosirea materialelor imperfecte, așa cum au fost făcute de natură. Lemnul dur, diform ori abia prelucrat combinat cu metalul ori sticla a fost prezent în aproape toate colecțiile.

Giorgiocasa este un brand care mereu a combinat noile tehnologii cu tradiția și au completat piesele de mobilier cu elemente realizate de meșteri talentați.

5. Designul etic (eco)

În lumea designului de mobilier tot mai puțin este utilizat cuvântul „ecologic” și tot mai mult cuvântul „etic”. O piesă de mobilier „etică” este creată din materiale reutilizate, iar tehnologiile de producție sunt ecologice.

Una dintre fabricile italiene care produce mobilier etic este Nature Design care reutilizează lemn din case vechi demolate, ori lemn ce provine dintr-o lume și spațiu ce nu mai există. Designerii ce lucrează la acest brand oferă o nouă viață lemnului, păstrând caracteristicile sale unice.

Ați vrea să redecorați casa și să vă adaptați la noile tendințe? Fiecare dintre aceste piese de mobilier ar putea deveni o parte a casei dumneavostră, creând confort și o atmosferă deosebită.

Vă invităm să vizitați showroom-ul nostru.

Alte noutăți

Scaune italiene la prețuri pe buzunarul tău

Mese italiene la prețuri pe buzunarul tău

Iarna aduce la dolce vita în casa ta și colecții noi la Casa Keia